A sóterápia előnyei

A száraz sóterápia általános előnyei​

A száraz sóterápia, más néven haloterápia – sóterápia, a felnőttek és a gyermekek, valamint a sportolók és az állatok számára egyaránt előnyös. Természetes és nincs káros mellékhatása. A haloterápia – sóterápia az általános wellness szempontjából kiváló hatású, mivel eltávolítja a légzőszervi toxicitást, javítja a bőr működését és megjelenését, és immunrendszer erősíti.

Az általános légzéshigiénés szempontból hetente egyszer vagy kétszer a helyi sóterápiás létesítmény használata növeli a tüdő kapacitását, fokozza az immunrendszert, csökkenti a stresszt és elősegíti a jobb alvást.

Sóterápia51

A száraz só javítja a légzőrendszert

Tudományos kutatások kimutatták, hogy az inhalált száraz sórészecskék baktériumölő, nyálkahártya, hidrofil és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek elősegíthetik a légutak gyulladásának csökkentését és a légutak átjáróinak kiszélesítését. A száraz só részecskékről is ismert, hogy felgyorsítják a nyálka transzportját, a maradék kátrány és idegen allergének eltávolítását. A tiszta légzőrendszer természetesen magasabb oxigénbevitelt, megnövekedett energiát és jobb immunrendszert eredményez.

A száraz só szuper abszorbens és szivacsként viselkedik, idegen anyagokat vonzva a légutakon keresztül. A száraz sót úgy lehet elképzelni, mint egy fogkefe, amely tisztítja a légzőrendszert azáltal, hogy eltávolítja az idegen elemek felhalmozódását, amelyek különböző légzőszervi betegségeket és állapotokat okoznak. Az egészséges tüdő tiszta tüdő!

Miért alkalmazzunk száraz sóterápiát?

Az embereket naponta szennyező anyagoknak, a levegőben terjedő betegségek, baktériumok, allergének és más irritáló tényezők vannak kitéve. A haloterápia – sóterápia egy módszer a tüdő tisztítására és méregtelenítésére, valamint az egész test élénkítésére, megnöveli a tüdő kapacitását és növeli az  oxigénfelvételt. A rendszeres sóterápiát használók számára kiváló módszer a légzés elősegítésére és az életminőség javítására.

Tüdő és légzési higiénia

Az egészséges tüdő és a tiszta légzőrendszer alapvető fontosságú a vitalitás, az energia és a hosszú élettartam szempontjából.

Egy átlagos felnőtt kb. 12-15 lélegzetet percenként, kisgyermekek pedig körülbelül 20-30 lélegzetet vesz  percenként. A tüdő fő funkciója az, hogy oxigént szállítson a vörösvértestekbe és megszabaduljon a test CO2-tól. Ezenkívül a légzőrendszerünk nagyon fontos védelmi mechanizmusként működik, mivel szűri a levegőbőt a szennyező anyagoktól és idegen anyagoktól, szabályozza a vér pH-szintjét a CO2 szint szabályozásával, és segít a vérnyomás ellenőrzését.

Milyen légzőszervi állapotok javulhatnak?

Légúti betegségek esetén az alacsony koncentráció, a száraz só fokozatos beadása és a kezelések konzisztenciája a sikeres eredmények kulcseleme.

Az emberek többsége, akik heti rendszerességgel használják a sóterápiát, megkönnyebbülést élvezhet a különféle légzőszervi betegségek miatt, például:

Asztma

Allergia

Megfázás

Hörghurut

COPD

Cisztás fibrózis

Orrmelléküreg gyulladás

Fülfertőzések

Dohányzás miatti köhögés

Bőrünk egy nagyon összetett és intelligens szerv, amelynek számos fontos funkciója van. Ez a legnagyobb szerv, és a légzőrendszerhez hasonlóan fontos szerepet játszik a test védelmében a baktériumok, vírusok és más mikrobák ellen.

Ezenkívül toxikus anyagokat ürít, szabályozza a hőmérsékletet és megakadályozza a kiszáradást az izzadás szintjének szabályozásával. Szenzoros receptorokat tartalmazza, amelyek érzékelik a fájdalmat, érzést és nyomást.

A bőr minőségének és esztétikai megjelenésének fontos szerepe van, fontos befolyással van arra, hogy mások hogyan tekintenek ránk, mely érzelmi hatással lehet arra, hogy mi hogyan érezzük magunkat. Az öregedéssel a bőrünk az első szerv, amely megmutatja az idő és az élet hatását. A száraz sóterápia kiváló megoldás a bőr általános minőségének és megjelenésének javítására. A rendszeres haloterápia – sóterápia lehet a legfontosabb eszköz, amely elősegíti a bőr egészséges öregedési folyamatát.

 

Az igazság az, hogy az egészséges és ragyogó bőr bármilyen életkorban szép.

 

Hogyan javítja a száraz sóterápia az egységes rendszert?

A tudományos kutatások megerősítették, hogy a só mikrorészecskéi jótékonyan befolyásolják az érrendszerrendszert (bőrvédő réteg) és a szőrszálakat, gyógyító és kozmetikai hatásokat biztosítva. Ez növeli a bőrsejt-ioncsatornák aktivitását és aktiválja az elektrofiziológiai aktivitást, amely meghatározza a bőr védő tulajdonságait. A só biztosítja a pH normalizálódását és javító és regeneráló folyamatokat indukál a dermában, növeli a bőr merevségét, serkenti a növekedést és javítja a haj egészségét. A száraz só befolyásolja a bőr mikrocirkulációját, elősegíti a dermatológiában és a kozmetológiában alkalmazott sejtmembrán aktivitást, és fokozza ezek hatékonyságát.

Milyen bőrbetegségek javulhatnak?

A száraz sóval történő rendszeres és következetes kezelés segíthet a következő bőrbetegségekben szenvedő embereknek:

Pikkelysömör

Viszkető

Ekcéma

Duzzanat és gyulladás

Bőrgyulladás

Száraz és pelyhes bőr

Pattanás

Kiütések

Rosacea

A bőr öregedése

A bőr betegségei esetén a magas koncentráció és a száraz só agresszív beadása, valamint az ülések konzisztenciája a sikeres eredmények kulcselemei.

Ellenjavallatok:

A sóterápia biztonságos és hatékony a megelőző és helyreállító egészségügyi ellátásban. Ez nem orvosi kezelés, és nem nyújt gyógymódot! A sóterápia nem javasolt fertőző betegségekben, lázban, nyitott sebekben, rákban, súlyos magas vérnyomásban, mentális rendellenességekben és aktív tuberkulózisban szenvedőknél. Terhes nőknek a sóterápia alkalmazása előtt konzultálniuk kell orvosával. Mindenkinek, akinek súlyos egészségügyi problémái vannak, megfelelő orvosi tanácsot és ápolást kell kérnie.

Sóterápia ellenjavaslatok
Iratkozz fel hírlevelünkre
Copyright 2021 © sógenerátor.hu | minden jog fenntartva
ga('send', 'pageview');