Aktív sószoba

Az aktív száraz sóterápia logikus

A tiszta nátrium-kloridnak (NaCl), sónak három fő jellemzője van:

  • A só szuper abszorbens (különösen, ha teljesen száraz)
  • A só antibakteriális
  • A só gyulladásgátló

Az ilyen típusú száraz sót egy halogéngenerátorba – sóterápiás készülékbe helyezik, amely elkezdi őrölni a sót. A darálás közben egy ventilátor a mikron méretű sórészecskéket továbbítja a sóterápiás kezelő helyiségbe ahol a só-aeroszol megjelenik a  levegőben.

Amint a só bejut a sóterápiás helyiségbe, a kezelésben résztvevő emberek ezeket a száraz nátrium-klorid-só részecskéket belélegzik a légzőrendszerbe. A száraz só természetes módon elkezdi az allergének, toxinok és idegen anyagok felszívódását a tüdőben és a légzőrendszerben. A száraz só csökkentheti a gyulladást és a lehetővé teszi a légutak szabad áramlását. A tiszta NaCl-részecskék mikro-méretű kristályszerkezete meglazul, és eltávolítja az összes idegen anyagot a légúti rendszerből. Ez az alapja annak, hogy a száraz sóterápia hogyan befolyásolhatja az olyan légzőszervi betegségeket, mint allergiák, asztma, hörghurut, cisztás fibrózis, COPD és mások.

A száraz só tulajdonságai szintén felszívják a szennyeződéseket, és antibakteriális tulajdonságokat biztosítanak, amelyek előnyösek a bőrön, például pattanások, psoriazis és ekcéma, valamint szabályozzák a bőr mikrokeringését. A kisebb részecskék eljuthatnak a bőr felszíne alá, ahol felveszik a nedvességet. A nagyobb só részecskék a bőrön landolnak, és felszívják a baktériumokat és idegen anyagokat. A száraz só felgyorsítja a sejtek megújulását és javítja a bőr merevségét.

A száraz sóterápiás helyiségben mesterségesen kell kialakítani a megfelelő éghajlati körülményeket, mint például hőmérsékleti és páratartalmi szinteket, valamint megfelelő szellőzést, hogy biztosítsák a sóterápia hatékonyságát, és „friss levegőt” biztosítsanak a fogyasztó számára.

Passzív sószoba

Passzív sótermeket hoztak létre az Európában található természetes sóbarlangok utánozására. Ezekben a sótermekben nagy mennyiségű, különféle típusú sódekoráció lehet klímával szabályozott helyiségben. Az ilyen típusú szobákban Holt-tenger, Himalája, Szikla vagy más típusú só fajtákkal dekorálják a falakat, a mennyezetet és a padlót. Míg a mai modern passzív sószobák gyakran úgy néznek ki, mint egy természetes sóbarlang-környezet, nem biztosítják ugyanazokat a sólevegő-részecskéket, amelyeket a természetes sóbarlangokban nyújtanak, mivel nincs közvetlen tevékenység, mint például a bányászati tevékenységek (zúzás, őrlés, vésés stb.) sórészecskéket hoz létre a levegőben. Ezekben a helyiségekben folyamatosan biztosítani kéne a hőmérséklet és páraingadozást, mely hatására ténylegesen fel tudna szabadulni megfelelő számú só-ion.

Azt állítják, hogy a Himalája sója melegítése, hasonlóan a villanykörte-melegített sólámpákhoz, negatív ionokat generál, amelyek kiküszöbölik a különböző technológiák elektromágneses hullámaiból származó pozitív ionokat és a szennyeződést, amelyet állandóan ki vagyunk téve. Van némi sóerózió, amikor a só elpárolgásakor bizonyos sórészecskék szabadulnak fel a levegőbe, ám a modern kutatások mindegyike a tiszta nátrium-klorid pontos méretű részecskéin alapul, amelyeket bizonyos koncentrációs szinteken következetesen diszpergálnak a helyiségben, amelyet a passzív száraz sókamrák nem biztosítanak.

Vannak ismert tulajdonságok, ha nagy mennyiségű só van dekorálva egy ilyen helyiség, ez megváltoztatja a helyiség energiafrekvenciáit. Ez mindenképp pozitív hatással tud lenni a passzív sószoba használóira.

Iratkozz fel hírlevelünkre
Copyright 2021 © sógenerátor.hu | minden jog fenntartva
ga('send', 'pageview');